Květák zapečený se šunkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka dušená
- 700gramůKvěták
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 4decilitryMléko polotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, střed květáku nakrájíme na plátky.
- 2Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme drobně nakrájenou šunkou a větší částí strouhaného sýra. Poklademe zbylým květákem, pokapeme rozehřátým máslem a prohřejeme v mírně vyhřáté troubě.
- 3Po chvíli vše zalijeme mlékem, rozšlehaným s vejci a solí, dopečeme. Ke konci pečení pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.