Květák zapečený se šunkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, střed květáku nakrájíme na plátky.
  • 2
    Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme drobně nakrájenou šunkou a větší částí strouhaného sýra. Poklademe zbylým květákem, pokapeme rozehřátým máslem a prohřejeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    Po chvíli vše zalijeme mlékem, rozšlehaným s vejci a solí, dopečeme. Ke konci pečení pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.