Květák zapečený se sýrem a smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, košťál rozpůlíme. Vše vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
  • 2
    Květák scedíme, po okapání drobně nasekáme. Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme větší částí nastrouhaného sýra, opepříme a pokapeme částí másla. Postup opakujeme u druhé vrstvy, nahoře ji ještě pokapeme smetanou.
  • 3
    Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě asi 10 minut, ihned podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.