Květák zapečený se sýrem a smetanou
50 min.

Ingredience
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 700gramůKvěták
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, košťál rozpůlíme. Vše vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
- 2Květák scedíme, po okapání drobně nasekáme. Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme větší částí nastrouhaného sýra, opepříme a pokapeme částí másla. Postup opakujeme u druhé vrstvy, nahoře ji ještě pokapeme smetanou.
- 3Pokrm zapečeme v dobře vyhřáté troubě asi 10 minut, ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.