Květáková čorba
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusKvěták
- 1lžíceSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý celý květák uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, přidali pár kapek citronové šťávy a 1/2 lžičky mletého kmínu. Uvařený květák vytáhneme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Uděláme si z oleje a mouky světlou jíšku, kterou pomalu vmícháme do vařící polévky a vše vaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme, zamícháme do ní sladkou smetanu a podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.