Květáková čorba

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý celý květák uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, přidali pár kapek citronové šťávy a 1/2 lžičky mletého kmínu. Uvařený květák vytáhneme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Uděláme si z oleje a mouky světlou jíšku, kterou pomalu vmícháme do vařící polévky a vše vaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme, zamícháme do ní sladkou smetanu a podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.