Květáková pěna s lékořicovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Ricotta
- 1kusLékořice - kořen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSolamyl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůKvěták
- 8kusůDatle sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1765 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
378 g
Vláknina
32 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pěnu rozebereme květák na růžičky a povaříme je cca 10min v 700ml vody smíchané s mlékem a špetkou soli. Poté slijeme a rozmixujeme s ricottou, bílky a moukou.
- 2Dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 20-25min ve vodní lázni.
- 3Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody, odstavíme a necháme v ní cca 5min luhovat lékořicový kořen. Po vyjmutí vodu opět zahřejeme a zahustíme maizenou rozpuštěnou v kapce vody.
- 4Odstavíme, přidáme na kostičky nakrájené datle, pěnu rozdělíme na talíře a podáváme teplou, s lékořicovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.