Květáková pěna s lékořicovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1765 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
378 g
Vláknina
32 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pěnu rozebereme květák na růžičky a povaříme je cca 10min v 700ml vody smíchané s mlékem a špetkou soli. Poté slijeme a rozmixujeme s ricottou, bílky a moukou.
  • 2
    Dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 20-25min ve vodní lázni.
  • 3
    Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody, odstavíme a necháme v ní cca 5min luhovat lékořicový kořen. Po vyjmutí vodu opět zahřejeme a zahustíme maizenou rozpuštěnou v kapce vody.
  • 4
    Odstavíme, přidáme na kostičky nakrájené datle, pěnu rozdělíme na talíře a podáváme teplou, s lékořicovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.