Květáková polévka
50 min.
Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
- 500mililitrůVoda pitná
- 666gramůKvěták
- 20gramůSůl
- 66,6gramůTuk
- 6,6gramůPetržel - nať
- 0,6gramMuškátový květ
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Květák pečlivě opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme ho vodou, osolíme a uvaříme ne zcela doměkka, aby růžičky zůstaly celistvé.
- 2Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a vývarem z květáku.
- 3Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 4Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a poté procedíme hustým cedníkem.
- 5Nakonec přidáme polévkové koření, polévku důkladně povaříme a vložíme do ní uvařený květák.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.