Květáková polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák pečlivě opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme ho vodou, osolíme a uvaříme ne zcela doměkka, aby růžičky zůstaly celistvé.
  • 2
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a vývarem z květáku.
  • 3
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 4
    Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a poté procedíme hustým cedníkem.
  • 5
    Nakonec přidáme polévkové koření, polévku důkladně povaříme a vložíme do ní uvařený květák.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.