Květáková polévka s hráškem
45 min.

Ingredience
- 1000mililitrůVoda pitná
- 1kusKvěták
- 4lžíceHrášek mražený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Očištěný, na růžičky rozebraný květák chvíli povaříme v osolené vodě a vývar zahustíme jíškou. Přisypeme hrášek a vaříme, až je květák měkký. Nakonec vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutkem a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, špetkou muškátového květu a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.