Květáková polévka s hráškem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Očištěný, na růžičky rozebraný květák chvíli povaříme v osolené vodě a vývar zahustíme jíškou. Přisypeme hrášek a vaříme, až je květák měkký. Nakonec vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutkem a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, špetkou muškátového květu a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.