Květáková polévka s krupicí

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
  • 2
    Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.
  • 3
    Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 2. 2016
Květáková polévka s krupicí
Tuto polévku mám spojenou s dětstvím 🙂 Je jemná a sytivá. A i když jsme doma už všichni dospělí, občas si ji s chutí dáme i nyní. Doporučuji 😍