Květáková polévka s krupicí
45 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusKvěták
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 40gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
- 2Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.
- 3Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 2. 2016
Květáková polévka s krupicí
Tuto polévku mám spojenou s dětstvím 🙂 Je jemná a sytivá.
A i když jsme doma už všichni dospělí, občas si ji s chutí dáme i nyní.
Doporučuji 😍