Květáková polévka s krutony

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.