Květáková polévka s krutony
48 min.
Ingredience
- 500gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1,4litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 70gramůMáslo čerstvé
- Na krutony
- 3kusyRohlíky bílé
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.