Květáková polévka se sýrem
30 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
997 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke květáku, přilijeme mléko a rozkvedlany žloutek.
- 3Nakonec polévku okořeníme špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
- 4Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, zalijeme polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.