Květáková polévka se sýrem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
997 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke květáku, přilijeme mléko a rozkvedlany žloutek.
  • 3
    Nakonec polévku okořeníme špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
  • 4
    Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.