Květáková s ovesnými vločkami
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel - nať
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusKvěták
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůOvesné vločky
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme, do vývaru vložíme přebrané vločky a uvaříme doměkka. Rozmixujeme.
- 2Ve studeném mléce rozmícháme žloutek, vlijeme do polévky, přidáme na růžičky rozdělený květák a máslo.
- 3Polévku už nevaříme, jen prohřejeme. Osolíme a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 9. 2016
Květáková s ovesnými vločkami
Hledala jsem dietnější polévku a vybrala jsem si tento recept. Polévka je fajn, vhodná i pro děti nebo seniory. Ovesné vločky ji zahustí, nedala jsem jen žloutek, ale to už je na každém. Palec nahoru.🙂