Květákové řízky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej, ocedíme a rozsekáme na kousky.
  • 2
    Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme je. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a připravený květák. Vše promícháme.
  • 3
    Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší řízky a po obou stranách je smažíme na rozehřátém oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.