Květákové rizolety
50 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůCibule
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
57 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme. V kastrole na části oleje podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák, zamícháme a odstavíme z plotny. Ze 100g hladké mouky, mléka, 1 vejce, kypřicího prášku a soli umícháme hladké těsto. Na pánvi na oleji pečeme z těsta tenké omelety. Naplníme je květákem, zavineme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Rizolety smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Můžeme podávat se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.