Květákové smaženky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Scedíme, po okapání nadrobno nasekáme.
- 2Vejce rozšleháme s moukou, osolíme, opepříme, přidáme květák a jemně nakrájenou cibuli.
- 3Těsto vkládáme po lžících do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme je po všech stranách do růžova.
- 4Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.