Květákovo rajčatový nákyp

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
50 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Rozdělíme růžičky a uvaříme je v horké a osolené vodě. Potom je scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném másle zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, kterou zaprášíme moukou. Do pánve za stálého míchání pomalu přiléváme mléko a uvaříme hustou omáčku. Postupně přidáme tymián, sůl, pepř, jemně nastrouhaný muškátový oříšek a chvilku prohřejeme. Nakonec do omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného sýru, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Uzenou šunku nakrájíme na plátky a spolu s květákem a rajčaty pokládáme na dno zapékací formy. Následovně zeleninu přelijeme omáčkou a povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Zapékací formu dáme do horké trouby a pokrm pečeme asi tak 30-40 minut. Sýr na povrchu má být opečený do hněda. Hotový nákyp vytáhneme z trouby, necháme odpočinout a krájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.