Květákový dort
75 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 1kusKvěták
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 300gramůŠunka od kosti
- 6kusůVejce slepičí
- 150mililitrůVíno bílé
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme květák a rozdělíme ho na růžičky. Vložíme ho do osolené vody a necháme uvařit. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout. Nastrouháme sýr a smícháme jej s nasekanou petrželí.
- 2Dortovou formu vymažeme tukem a vložíme do ní listové těsto, které si připravíme podle návodu na obalu. Pomalu vykládáme květákem, který občas proložíme plátkem čerstvé šunky.
- 3Nyní si namixujeme polevu. Vejce, bílé víno a smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a rovnoměrně touto směsí zalijeme květák. Teď už jen stačí dát do trouby a péct na 180 stupňů cca 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.