Květákový dort

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme květák a rozdělíme ho na růžičky. Vložíme ho do osolené vody a necháme uvařit. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout. Nastrouháme sýr a smícháme jej s nasekanou petrželí.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme tukem a vložíme do ní listové těsto, které si připravíme podle návodu na obalu. Pomalu vykládáme květákem, který občas proložíme plátkem čerstvé šunky.
  • 3
    Nyní si namixujeme polevu. Vejce, bílé víno a smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a rovnoměrně touto směsí zalijeme květák. Teď už jen stačí dát do trouby a péct na 180 stupňů cca 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.