Květákový koláč s krůtí šunkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou růžičku obalíme plátkem šunky.
  • 2
    Kulatou zapékací mísu vypláchneme vodou a vyložíme rozváleným těstem. Okraje těsta zdvihneme. Na dno urovnáme růžičky květáku a posypeme je nasekanou petrželkou.
  • 3
    Vejce rozšleháme s vínem, smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směs nalijeme na koláč a povrch pokryjeme vločkami másla.
  • 4
    Pečeme asi 45 minut v silně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.