Květákový koláč s krůtí šunkou
70 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 300gramůŠunka krůtí
- 2lžícePetržel - nať
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůListové těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou růžičku obalíme plátkem šunky.
- 2Kulatou zapékací mísu vypláchneme vodou a vyložíme rozváleným těstem. Okraje těsta zdvihneme. Na dno urovnáme růžičky květáku a posypeme je nasekanou petrželkou.
- 3Vejce rozšleháme s vínem, smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směs nalijeme na koláč a povrch pokryjeme vločkami másla.
- 4Pečeme asi 45 minut v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.