Květákový mozeček
40 min.
Ingredience
- 850gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
- 150gramůCibule
- 150gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 600gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme.
- 3Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.