Květákový nákyp

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a osolíme. Postupně vymícháme řidší kaši. Do téměř vychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, jemně nakrájené maso a tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme růžičky květáku, pokryjeme je směsí a pokapeme máslem.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.