Květákový nákyp
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusKvěták
- 150gramůVepřová uzená plec
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a osolíme. Postupně vymícháme řidší kaši. Do téměř vychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, jemně nakrájené maso a tuhý sníh z bílků.
- 3Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme růžičky květáku, pokryjeme je směsí a pokapeme máslem.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.