Květákový salát s majonézou ze žervé
40 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 1šálekMléko plnotučné
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 160gramůŽervé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
- 3Žervé smícháme s olivovým olejem, hořčicí, mlékem, octem a solí. V míse smícháme květák s rajčaty a cibulí. Vmícháme připravenou majonézu a salát podle chuti přisolíme.
- 4Před podáváním necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.