Květákový salát s majonézou ze žervé

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme.
  • 2
    Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Žervé smícháme s olivovým olejem, hořčicí, mlékem, octem a solí. V míse smícháme květák s rajčaty a cibulí. Vmícháme připravenou majonézu a salát podle chuti přisolíme.
  • 4
    Před podáváním necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.