Květy z cuket s pěnou z mořských krevet
115 min.
Ingredience
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůCuketa
- 300gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 15gramůBazalka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 45mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mořské krevety omyjeme a pokrájíme na kousky. Ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme. Přidáme smetanu a vymixujeme hladkou pěnu. Dáme do misky, přikryjeme průhlednou fólií a necháme nejméně 1 hodinu chladit.
- 2Vyndáme pěnu z ledničky a opatrně vmícháme tuhý sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Z květů cuket vytrhneme pestíky, cukety i květy omyjeme a osušíme utěrkou. Cukety podélně překrojíme na 3-4 díly, ale nedořízneme až do konce, aby vypadaly jako vějíř.
- 3Připravenou pěnu dáme do cukrářského sáčku a naplníme květy cuket. 6 minut vaříme v páře. Mezitím spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, odstraníme z nich semínka a necháme je v cedníku okapat. Dužinu pokrájíme na kostičky, zakapeme olejem, osolíme a opepříme. Plněné květy cuket podáváme s rajčaty, posypanými nasekanou bazalkou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.