Kvíčaly s těstovinami
70 min.
Ingredience
- 600gramůKvíčala
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
- 120mililitrůOmáčka rajčatová
- 25gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠunka dušená
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kvíčaly omyjeme, posypeme solí, pepřem a špetkou kmínu. Žampiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, sýr nastrouháme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a kvíčaly ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáče.
- 3V pánvi osmahneme kostičky šunky, plátky žampionů a dáme zatím stranou.
- 4Makarony uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat a promícháme se šunkou a žampiony. Přiložíme do pekáče k ptákům, zasypeme parmezánem, podlijeme troškou vývaru a dáme zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
- 5Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.