Kvinoa s fazolemi a hráškem
45 min.
Ingredience
- 1šálekQuinoa
- 225gramůHrášek
- 225gramůFazole Fava
- 1šálekHrachové lusky
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3šálkyVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kvinou uvaříme podle návodu na obalu (2 šálky vody).
- 2Do hrnce na pařák dáme hrášek, čerstvé boby fazolí vyloupaných ze slupek, nadrobno nakrájené hráškové lusky a na páře vaříme, až je zelenina křehká a stále zelená. Pozor na rozvaření.
- 3Do větší mísy dáme připravenou kvinou, poklademe kousky másla a dobře promícháme. Přidáme uvařenou zeleninu, olej, mletý římský kmín, mletá semena koriandrů, sůl a pepř, vše promícháme a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.