Kyjevské kuřecí kotlety
40 min.
Ingredience
- 2500gramůKuře
- 30gramůSůl
- 250gramůStrouhanka
- 200gramůVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1089 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
87 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
915 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, omyjeme a stáhneme z kůže až ke křídlům. Prsíčka vyřízneme spolu s křidélkem, zadní část stehýnka vykostíme a ponecháme jen stehenní kost. Prsíčka i stehýnka nařízneme, naklepeme a dbáme, aby se maso nepotrhalo a aby se neuvolnila křidélka a stehenní kost v kloubu. Maso mírně osolíme.
- 2Do každé porce zabalíme 20g ztuhlého másla a párátkem maso spíchneme.
- 3Jednotlivé porce obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance.
- 4Maso na tuku rychleji usmažíme dočervena.
- 5Před podáváním odstraníme párátka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.