Kyjevské květákové zákusky
30 min.
Ingredience
- 100gramůJogurt nízkotučný
- 10gramůMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr třtinový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstKopr čerstvý
- 100gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V mírně slané vodě vaříme květák ne zcela doměkka.
- 2Z jogurtu, majonézy, soli, najemno pokrájeného kopru a cukru připravíme zálivku, kterou zalijeme na růžičky rozebraný vychladlý květák a necháme chvíli rozležet v chladu.
- 3Přidáme plátky natvrdo uvařeného vejce a rozdělíme do misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.