Kynutá bábovka
80 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 20gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 20gramůHrozinky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMandle
- 1kusCitrony
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.
- 2Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.
- 3Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 28. 1. 2017
Kynutá bábovka
A opravdu jen 20 g cukru krupice? 🤢
Anonymní uživatel
út 24. 1. 2017
Kynutá bábovka
U receptu na kynuté těsto, kde je poměr mouky a tekutiny 1:1 sotva uděláte "hustší těsto", jak se píše v postupu.