Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami

100 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na pečení
    • 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme je na tenké plátky. Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    V hrnečku vlažného mléka s cukrem rozmícháme droždí, necháme na teplém místě vzejít. Poté rozpustíme máslo, společně se vzešlým kváskem, zbytkem mléka, dvěma celými vejci a olejem vlijeme do bezlepkové mouky Mantler, do níž jsme prosáli kypřící prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a dvě lžíce citrónové šťávy, ze všech surovin uhněteme těsto, do něj vmísíme okapané rozinky. V kulatých formách na koláč nebo na dort rozlijeme po lžíci oleje, naolejovanýma rukama vytvarujeme z těsta mazancové tvary. Posypeme připravenými mandlemi, necháme ve formách 30 minut kynout. Po vykynutí pečeme 30 minut v troubě, vyhřáté na 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.