Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami
100 min.
Ingredience
- 450gramůMouka bezlepková Mantler
- 150gramůCukr krystal
- 2mililitryOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 7gramůSůl
- 20gramůDroždí sušené
- 5gramůXantanová guma
- 100gramůRozinky tmavé
- 200gramůMandle
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 350mililitrůMléko polotučné
- Na pečení
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme je na tenké plátky. Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2V hrnečku vlažného mléka s cukrem rozmícháme droždí, necháme na teplém místě vzejít. Poté rozpustíme máslo, společně se vzešlým kváskem, zbytkem mléka, dvěma celými vejci a olejem vlijeme do bezlepkové mouky Mantler, do níž jsme prosáli kypřící prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a dvě lžíce citrónové šťávy, ze všech surovin uhněteme těsto, do něj vmísíme okapané rozinky. V kulatých formách na koláč nebo na dort rozlijeme po lžíci oleje, naolejovanýma rukama vytvarujeme z těsta mazancové tvary. Posypeme připravenými mandlemi, necháme ve formách 30 minut kynout. Po vykynutí pečeme 30 minut v troubě, vyhřáté na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.