Kynuté bramborové knedlíčky
40 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 10gramůDroždí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme hrubou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a ve vlažném mléce vykynuté droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je vykynout.
- 2Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíčky, které necháme ještě chvíli kynout. Potom je smažíme v rozpáleném oleji.
- 3Hotové knedlíčky posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.