Kynuté bramborové knedlíčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme hrubou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a ve vlažném mléce vykynuté droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je vykynout.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíčky, které necháme ještě chvíli kynout. Potom je smažíme v rozpáleném oleji.
  • 3
    Hotové knedlíčky posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.