Kynuté buchty s pikantní kapustou
90 min.
Ingredience
- 2gramyMouka pšeničná hrubá
- 42gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- Dušená kapusta
- 2kusyCibule
- 500gramůKapusta
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaOcet
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
- Mouka na pomoučený vál
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na potření a vymazání
- Smažené hříbky
- 150gramůHříbky čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 2špetkySůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme kapustu, čerstvé hříbky a cibuli. Kapustu pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a hříbky na plátky. Slaninu v hrnci vysmažíme, vyškvařenou slaninu děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Jakmile se začnou smažit, dochutíme je 3 špetkami soli a 2 špetkami pepře. Vše vyklopíme na vyškvařenou slaninu.
- 2Do hrnce přilijeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájenou kapustu, ochutíme solí, pepřem, cukrem, promícháme a pod poklicí při mírné teplotě dusíme asi 15-18 minut. Kapusta by měla být měkká a bez šťávy. Pokud zbyla nějaká šťáva z kapusty, necháme ji odpařit. Poté kapustu dochutíme octem (případně i cukrem a pepřem). Přimícháme do ní houby se slaninou a necháme směs vychladnout.
- 3V míse rozmícháme hrubou mouku s rozdrobeným droždím. Do vychladlé kapusty přimícháme postupně 2 vejce, poté budeme přisypávat mouku tak, aby vzniklo vláčné ale nelepivé těsto. Dáme ho na pomoučený vál a těsto znovu vypracujeme. Nakrájíme ho na 12 stejných dílů. Pečící plech vytřeme olivovým olejem. Z každého dílu těsta vytvoříme kulaté buchty, které dáme na vymazaný plech. Každou buchtu potřeme celou olivovým olejem. Buchty necháme asi 15 minut kynout, poté je dáme do předehřáté trouby na 180-190 °C a pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Vychladlé upečené buchty od sebe oddělíme, dáme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu ke grilovanému, uzenému nebo pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.