Kynuté jahodové knedlíky
33 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 100gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, lžičku krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.
- 2Když vzejde kvásek přilijeme zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, necháme hodinu kynout. Rozválíme na 1 cm silný plát, rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm, do každého zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vaříme asi 8 min, až vyplavou.
- 3Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
annakesnerova@gmail.com
út 16. 6. 2015
Recept je moc dobrý😁
Anonymní uživatel
po 18. 4. 2016
Kynuté jahodové knedlíky
Recept je výborní nejen že je richle hotoví ale také moc chutná :)