Kynuté jahodové knedlíky

33 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, lžičku krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.
  • 2
    Když vzejde kvásek přilijeme zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, necháme hodinu kynout. Rozválíme na 1 cm silný plát, rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm, do každého zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vaříme asi 8 min, až vyplavou.
  • 3
    Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
annakesnerova@gmail.com
út 16. 6. 2015
Recept je moc dobrý😁
Anonymní uživatel
po 18. 4. 2016
Kynuté jahodové knedlíky
Recept je výborní nejen že je richle hotoví ale také moc chutná :)