Kynuté knedlíky se švestkami
48 min.

Ingredience
- 30dekagramůMouka polohrubá
- 1dekagramCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1dekagramDroždí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1dekagramMáslo čerstvé
- 3dekagramyTvaroh tvrdý
- 25dekagramůŠvestky
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse si smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí a postupně přidáváme vlažné mléko s rozupištěným máslem a žloutkem. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Z něj pak krájíme kousky, které plníme celými švestkami. Knedlíky necháme ještě kynout pod ubrouskem a potom vaříme v osolené vodě 5-8 minut. V průběhu vaření knedlíky obrátíme. Když je vytáhneme, propícháme je vidličkou a servírujeme posypané cukrem, strouhaným tvarohem a přelité máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.