Kynuté knedlíky z brambor
136 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůDroždí
- 180gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, žloutek a mléko. Směs nalijeme k mouce, přidáme rozdrobené droždí. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
- 2Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky a necháme je 15 minut vařit. Po zapíchnutí špejle do knedlíku, zůstane špejle suchá. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich dobře unikala nahromaděná pára.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.