Kynuté koláčky
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr krupice
- 400gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaCitronová kůra
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh jemný
- 2lžíceMléko polotučné
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1155 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Kvásek zaděláme z droždí, mouky, mléka, soli a cukru a necháme kynout. Spolu s ostatními přísadami vypracujeme tužší těsto a necháme je v teple kynout.
- 2Lžící vykrájíme těsto a tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Do každého kousku vymačkáme důlek, rozšlehaným vejcem pomažeme kraj a plníme tvarohem.
- 4Koláčky pečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.