Kynuté kroužky s pivem
25 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, cukr a tři lžíce vlažného piva a necháme na teple vzejít. Poté přidáme rozpuštěné sádlo, zbylé pivo, sůl, pepř a vypracujeme vláčné těsto. Na teple ho necháme asi hodinu kynout.
- 2Vykynuté těsto nakrájíme na kousky, vyválíme z nich kroužky, klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 2. 2017
Kynuté kroužky s pivem
Těsto mi pomohla zadělat domácí pekárna. S hotovým těstem se moc dobře pracovalo, bylo přesně akorát. Kroužky jsou chutné a křupavé, určitě jsem nedělala naposledy.