Kynuté lívance
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůTvaroh tvrdý
- 5decilitrůMléko polotučné
- 5lžicPovidla švestková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůDroždí
- 1lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 300gramůMouka polohrubá
- 1špetkaCitronová kůra
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ohřejeme si asi 1,5 dl mléka, aby bylo vlahé a přidáme lžičku cukru a 10 g droždí. Necháme vykynout.
- 2Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo,citronovou kůru, cukr a kvásek z droždí. Zamícháme důkladně mouku a necháme vykynout.
- 3Až těsto nabyde dvojnásobného objemu, pak můžeme začít péct v rozpáleném vymaštěném lívanečníku na oleji tenké lívance. Po upečení je vrstvíme na předehřátou mísu, aby zůstaly teplé.
- 4Hotové je potíráme povidly či zavařeninou, hojně je posypeme natrouhaným tvarohem a ozdobíme sladkou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.