Kynuté lívance

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ohřejeme si asi 1,5 dl mléka, aby bylo vlahé a přidáme lžičku cukru a 10 g droždí. Necháme vykynout.
  • 2
    Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo,citronovou kůru, cukr a kvásek z droždí. Zamícháme důkladně mouku a necháme vykynout.
  • 3
    Až těsto nabyde dvojnásobného objemu, pak můžeme začít péct v rozpáleném vymaštěném lívanečníku na oleji tenké lívance. Po upečení je vrstvíme na předehřátou mísu, aby zůstaly teplé.
  • 4
    Hotové je potíráme povidly či zavařeninou, hojně je posypeme natrouhaným tvarohem a ozdobíme sladkou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.