Kynuté lívance se sladkým zelím
35 min.
Ingredience
- Dušené zelí
- Kvásek
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 12gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Těsto
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3254 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
334 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hlávku čerstvého zelí očistíme a rozkrojíme. Použijeme jen jednu polovinu, z které vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké proužky. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, kmínem a rukou je promačkáme. V hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme zelí a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Podle chuti přidáme ještě k zelí cukr.
- 2Do hrnečku dáme 0.5 dl vlažného mléka, přidáme do něj kvasnice s lžičkou cukru. V míse utřeme máslo, přidáme vejce, mléko, kvásek. Promícháme a přisypeme mouku. Směs rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přimícháme podušené zelí, ze kterého jsme scedili přebytečnou šťávu. Těsto by mělo být dosti husté, ale musí se lít.
- 3V pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto, pohybem pánve je rozlijeme po pánvi a smažíme dozlatova z každé strany (přibližně po 2 minutách). Lívance podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.