Kynuté lívanečky
25 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 50gramůDroždí
- 100gramůCukr krupice
- 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůVejce slepičí
- 20gramůCitrony
- 10gramůSůl
- 300gramůTuk
- 3gramySkořice mletá
- 300gramůMarmeláda jahodová
- 300gramůTvaroh tvrdý
- 1350mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.
- 2Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.
- 3Vykynuté těstíčko naléváme do lívanečníků vytřených tukem. Lívance pečeme po obou stranách dorůžova.
- 4Při podávání obalujeme lívance v moučkovém cukru se skořicí nebo je potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.