Kynuté lívanečky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.
  • 2
    Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.
  • 3
    Vykynuté těstíčko naléváme do lívanečníků vytřených tukem. Lívance pečeme po obou stranách dorůžova.
  • 4
    Při podávání obalujeme lívance v moučkovém cukru se skořicí nebo je potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.