Kynuté pirohy s masem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
  • 2
    Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.