Kynuté pirohy s masem
90 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso pečené
- 50gramůRohlíky bílé
- 3decilitryOlej olivový
- 1mililitrMléko polotučné
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1gramSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůSádlo škvařené
- Na těsto
- 5gramůDroždí
- 10gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 1decilitrMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
- 2Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.