Kynuté pivní preclíčky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.