Kynuté pivní preclíčky
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaCukr krupice
- 25gramůDroždí
- 220mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na posypání
- 1lžíceSůl hrubozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
- 2Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.