Kynuté placky s kysaným zelím

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnečku v 1 dl vlažného mléka s 1 lžičkou cukru a 30 g kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vykynutý kvásek, sůl podle chuti, pepř, 1,5 dl mléka, vejce, cukr, nadrobno pokrájené kysané zelí a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být tuhé. Dáme ho na pomoučený vál, rozkrájíme ho na malé bochánky. Z každého vyválíme malou placku silnou asi 5 mm.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej a na něm smažíme placky z každé strany dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.