Kynuté placky s kysaným zelím
45 min.
Ingredience
- Kvásek
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 30gramůDroždí
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceCukr krupice
- 250gramůZelí kysané
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku v 1 dl vlažného mléka s 1 lžičkou cukru a 30 g kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vykynutý kvásek, sůl podle chuti, pepř, 1,5 dl mléka, vejce, cukr, nadrobno pokrájené kysané zelí a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být tuhé. Dáme ho na pomoučený vál, rozkrájíme ho na malé bochánky. Z každého vyválíme malou placku silnou asi 5 mm.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a na něm smažíme placky z každé strany dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.