Kynuté švestkové knedlíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V míse do 1 dl vlažné vody nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.
  • 3
    Ve velké míse k mouce přidáme vejce, špetku soli a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě alespoň 30 minut necháme kynout na teplém místě.
  • 4
    Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké kousky, vyválíme placičky, na každou dáme švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
  • 5
    Knedlíky vaříme ve vroucí vodě se lžičkou soli přibližně 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou.
  • 6
    Švestkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.