Kynuté švestkové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůDroždí
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceCukr moučkový
- 120gramůTvaroh tvrdý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramŠvestky
- 4,1litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Švestky důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V míse do 1 dl vlažné vody nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.
- 3Ve velké míse k mouce přidáme vejce, špetku soli a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě alespoň 30 minut necháme kynout na teplém místě.
- 4Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké kousky, vyválíme placičky, na každou dáme švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
- 5Knedlíky vaříme ve vroucí vodě se lžičkou soli přibližně 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou.
- 6Švestkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.