Kynuté trojhránky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
920 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 2
    V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka.
  • 3
    Oloupané mandle drobně posekáme.
  • 4
    V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout.
  • 5
    Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky.
  • 6
    Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout.
  • 7
    Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi.
  • 8
    Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.