Kynuté trojhránky
80 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na polevu
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 520gramůPohanková mouka hladká
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 210mililitrůMléko polotučné
- 42gramůDroždí
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
920 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
- 2V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka.
- 3Oloupané mandle drobně posekáme.
- 4V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout.
- 5Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky.
- 6Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout.
- 7Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi.
- 8Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.