Kynuté tvarohové lívance

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
53 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouku, přidáme tvaroh, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a zbylé mléko se špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je kynout na teplém místě asi 20 minut. Na pracovní desce těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka. Lívanečky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.