Kynuté tvarohové lívance
30 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
53 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouku, přidáme tvaroh, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a zbylé mléko se špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je kynout na teplém místě asi 20 minut. Na pracovní desce těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka. Lívanečky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.