Kynuté tvarohové preclíky
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůTvaroh tučný
- 1kusCukr vanilka
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z poloviny hladké mouky, vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného čerstvého droždí připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme žloutky, 10 g moučkového cukru, rozpuštěné vlažné máslo, tvaroh a zbylou mouku. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
- 2Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky silné asi 1 cm a tvarujeme z nich preclíky. Necháme je chvíli kynout.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji (nebo sádle) smažíme preclíky dozlatova.
- 4Usmažené, ještě horké preclíky posypeme zbylým moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.