Kynuté tvarohové preclíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z poloviny hladké mouky, vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného čerstvého droždí připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme žloutky, 10 g moučkového cukru, rozpuštěné vlažné máslo, tvaroh a zbylou mouku. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
  • 2
    Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky silné asi 1 cm a tvarujeme z nich preclíky. Necháme je chvíli kynout.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji (nebo sádle) smažíme preclíky dozlatova.
  • 4
    Usmažené, ještě horké preclíky posypeme zbylým moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.