Kynuté vošouchle

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnečku dáme 1 dl vlažného mléka s 0,5 lžičkou cukru a 20 g kvasnic. Kvásek necháme vykynout. Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme k nim mouku, vykynutý kvásek, 2 špetky soli, 4 dl mléka a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být polohusté, mělo by se lít.
  • 2
    V lívanečníku (pro 4 malé lívance) si rozpálíme olej, a malou naběračkou nalijeme těsto silné do 1 cm. Malé lívanečky, vošouchy, smažíme z každé strany dozlatova a hned je podáváme potřené višňovým džemem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.