Kynutý bramborový koláč se slaninou
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 8gramůSůl
- 2gramyMuškátový oříšek
- 30gramůPažitka
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- Na těsto
- 10gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 300gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, teplého mléka, lžíce cukru, 2 lžic mouky a špetky soli necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, máslo a vejce, přilijeme kvásek a uhněteme hladké těsto, které necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji opečeme nakrájenou slaninu a na ní zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Necháme vystydnout, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, vmícháme smetanu, pažitku a nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a sůl.
- 2Vykynuté těsto rozválíme na plát, vložíme do máslem vymazané formy tak, aby okraje trochu přesahovaly formu. Naplníme bramborovou směsí a pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut, až povrch začne zlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.