Kynutý bramborový koláč se slaninou

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, teplého mléka, lžíce cukru, 2 lžic mouky a špetky soli necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, máslo a vejce, přilijeme kvásek a uhněteme hladké těsto, které necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji opečeme nakrájenou slaninu a na ní zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Necháme vystydnout, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, vmícháme smetanu, pažitku a nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a sůl.
  • 2
    Vykynuté těsto rozválíme na plát, vložíme do máslem vymazané formy tak, aby okraje trochu přesahovaly formu. Naplníme bramborovou směsí a pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut, až povrch začne zlátnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.