Kynutý citronový dort s mandlemi

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, máslo, žloutky, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, špetku soli, zalijeme mlékem a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Občas prohněteme, aby unikly bubliny.
  • 2
    Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vložíme do ní těsto. Povrch těsta potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme drcenými mandlemi a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.
  • 3
    Dort vyklopíme, necháme vychladnout, naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.