Kynutý citronový dort s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 50gramůDroždí
- 100gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCitronová kůra
- 20gramůPomerančová kůra
- 200gramůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMandle
- 20gramůTuk
- 25gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, máslo, žloutky, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, špetku soli, zalijeme mlékem a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Občas prohněteme, aby unikly bubliny.
- 2Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vložíme do ní těsto. Povrch těsta potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme drcenými mandlemi a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.
- 3Dort vyklopíme, necháme vychladnout, naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.