Kynutý koláč s broskvovou drobenkou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1543 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
153 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
187 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme jablečnou šťávu a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek mléka, fruktózu, špetku soli, jedno celé vejce, jeden žloutek, heru a propracujeme na hladké těsto. Posypeme troškou mouky, mísu zakryjeme a uložíme na teplé místo kynout.
  • 2
    Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme kulatou placku. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ni přeneseme a necháme ještě asi 15 minut kynout.
  • 3
    V kastrůlku zahřejeme broskvovou marmeládu, přimícháme pomerančovou šťávu a pomerančový likér. Pak celou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto.
  • 4
    Do mísy dáme kousky másla, dia fruktózu, mouku, sůl, mletý zázvor, špetku skořice a za pomoci prstů vypracujeme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme broskvovou směs na koláči a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.
  • 5
    Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.