Kynutý koláč s broskvovou drobenkou
80 min.
Ingredience
- Náplň
- 400gramůMarmeláda dia
- 3lžícePomerančová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 100gramůCukr ovocný - Fruktoza
- 3lžíceLikér pomerančový
- Těsto
- 150gramůMouka pšeničná
- 30gramůDroždí
- 2lžíceŠťáva jablečná 100%
- 1špetkaSůl
- 0,13litrMléko polotučné
- 100gramůHera
- 100lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr ovocný - Fruktoza
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1543 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
153 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
187 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme jablečnou šťávu a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek mléka, fruktózu, špetku soli, jedno celé vejce, jeden žloutek, heru a propracujeme na hladké těsto. Posypeme troškou mouky, mísu zakryjeme a uložíme na teplé místo kynout.
- 2Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme kulatou placku. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ni přeneseme a necháme ještě asi 15 minut kynout.
- 3V kastrůlku zahřejeme broskvovou marmeládu, přimícháme pomerančovou šťávu a pomerančový likér. Pak celou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto.
- 4Do mísy dáme kousky másla, dia fruktózu, mouku, sůl, mletý zázvor, špetku skořice a za pomoci prstů vypracujeme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme broskvovou směs na koláči a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.
- 5Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.