Kynutý koláč se zeleninou a sýrem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůMouka polohrubá
- 10gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 5kusůRajčata
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, přidáme sůl, vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- 2Plech vymažeme máslem, na dno urovnáme těsto, poklademe je omytými, na plátky pokrájenými rajčaty, cibulí a proužky paprik, osolíme a opepříme. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.