Kynutý makový koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme oba druhy mouky, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme 160ml teplého mléka. Vše dohladka rozmícháme a na teplém místě necháme asi 20minut kynout.
  • 2
    Poté do těsta zapracujeme 40g cukru, špetku soli, 60g másla, vejce a 1 žloutek. Zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Mezitím přivedeme k varu zbylé mléko smíchané s mákem, 150g cukru, nastrouhanou citronovou kůrou a 30g másla. Nakonec přidáme rozinky, necháme vychladnout.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 5
    Plech vyložíme pečícím papírem a z vykynutého těsta na něm vyválíme plát. Na těsto rozprostřeme připravenou hmotu z máku.
  • 6
    Hladkou mouku, hnědý cukr, nasekané mandle a rostlinný tuk promneme mezi prsty a vytvoříme drobenku. Posypeme jí koláč a pečeme asi 30minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.