Kynutý tvarohový koláč
65 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 40gramůOřechy vlašské
- 400gramůTvaroh jemný
- 1lžíceCukr vanilka
- 20gramůMandle
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kostkaDroždí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
226 mg
Postup přípravy
- 1Nasypeme do mísy mouku, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj droždí rozpuštěné v trošce vody, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mléko, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Vypracujeme hladké těsto a na teplém místě necháme vykynout.
- 2Těsto znovu propracujeme, vyválíme tenký plát a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout.
- 3Mezitím předehřejeme troubu na 175C.
- 4Tvaroh se žloutky, vanilkovým cukrem a lžičkou citronové kůry utřeme dohladka. Vmícháme tuhý sníh z bílků a ihned opatrně rozetřeme na vykynuté těsto a uhladíme. Posypeme nasekanými mandlemi a oříškovými lupínky.
- 5Pečeme asi 20minut, poté zvýšíme teplotu na 200C a ještě asi 15minut dopékáme. Koláč podáváme ještě vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.