Kynutý tvarohový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
226 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasypeme do mísy mouku, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj droždí rozpuštěné v trošce vody, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mléko, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Vypracujeme hladké těsto a na teplém místě necháme vykynout.
  • 2
    Těsto znovu propracujeme, vyválíme tenký plát a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout.
  • 3
    Mezitím předehřejeme troubu na 175C.
  • 4
    Tvaroh se žloutky, vanilkovým cukrem a lžičkou citronové kůry utřeme dohladka. Vmícháme tuhý sníh z bílků a ihned opatrně rozetřeme na vykynuté těsto a uhladíme. Posypeme nasekanými mandlemi a oříškovými lupínky.
  • 5
    Pečeme asi 20minut, poté zvýšíme teplotu na 200C a ještě asi 15minut dopékáme. Koláč podáváme ještě vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.